C H A N Y E O L ' S
Tutorial : Letak Lagu Youtube Tanpa Video (New Version)

Thursday, 7 June 2012 @ 01:28 | 1 EXOtic[s]

.Assalamualaikum Semua ! ^^

Kita kembali bertutorial k?? hehe .

Dahh banyak orangg tanya .. 
Macam mana nak letak Lagu di youtube macam puteri..?
Alar. macam puteri letakk sebelum nih lahh .


Tapi , sekarang ni punya ada video kan ? 
Takkan x nmpk ade tu kan kt atas?
nampak kan?ha!!

Oke ! Ada yang tak suka macam ni kan ? Sebab bila tekan full screen akan terkeluar video . So , kalau tak nakk sangat orang tahu kita letakk lagu apa kan . Ikot step Puteri  :)

1. Cari lagu yang korang suka kat youtube :

2. Then , ikut step macam kat bawah ni haa .



1. Tekan Share
2. Tekan Embed
3. Tick "Use old embed code
4. Copy kod yang di-highlight 

3. Sudahh kan ? Ok , sekarang nak masuk kan dalam blog .

4. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript

5. Paste kod tersebut . Contoh kod jadi macam ni :
<object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object> 
 6. So , kalau tak nak nampak Video tukarkan dan tambah kan jadi macam ni :
<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>



7. Ok . Kalau dah siap . Boleh lah SAVE ! 

8. Cuba bukak blog korang . menjadi kan ? HEHE .

p/s : Nak copy kod Puteri tu pun boleh jugak . 
Lagu : Cinta Muka Buku by Najwa Latif :)


Older Post | Newer Post
The Disclaimer

Hye ! Wife Chanyeol Disini ! Dah Singgah En ? Tekan Follow 1 Kali Boleh ? :3
TERIMA KASIH SUDI SINGGAH SINI :)


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


The Credits!

Template by : Qistina
Basecode by : Nurynn
Owner : Chanyeol Wife